Blog

Tips voor jouw reis naar Colombia

Tips voor jouw reis naar Colombia

Colombia is een land wat wij als westerse samenleving niet gewend zijn en het is daarom handig om wat tips mee te krijgen, waardoor jouw reis door Colombia nog aangenamer wordt.

De tips voor jouw reis naar Colombia

  1. In de grote steden is het kraanwater drinkbaar, maar kook het wel van tevoren. Hierdoor gaan de bacteriën die in het water zitten dood. Natuurlijk kan je ook flessen water kopen.
  2. Je bent te gast in een niet-westers land en laat dan ook de westerse gerechten staan. Natuurlijk kunnen veel koks ook de westerse gerechten maken, maar zij zijn natuurlijk veel beter in het klaarmaken van hun eigen lokale gerechten. Dat is pas echt smullen geblazen!
  3. Je zult tijdens jouw reis veel mensen op straat zien staan die eten verkopen. Koop hier alleen van als het vers bereid wordt en zeker niet als het lijkt dat het er al wat langer ligt. Hier kan je goed ziek van worden en je wil niet dagen op bed liggen (of erger) tijdens jouw vakantie.
  4. Doe geen drugs en koop ook niet in de buurt van drugsdealers. Natuurlijk staat het land nog steeds bekend om de grote drugshandel, maar zorg er niet voor dat jij mee helpt aan het probleem. Daarnaast weet je nooit met wie je te maken hebt en wat je koopt van deze schimmige mensen.
  5. Let in de grote steden goed op je spullen. Net als in alle andere grote steden van de wereld lopen hier veel zakkenrollers die jouw spullen maar al te graag willen stelen. Doe bijvoorbeeld een slotje op je rugzak als je deze om hebt.

Laatste tip is toch wel dat je optimaal moet genieten van jouw reis door Colombia. In dit fantastische land lijkt het wel alsof je meerdere reizen in één land mee kan maken. Probeer zoveel mogelijk te zien, maar race niet overal doorheen. Je moet natuurlijk wel genieten van de momenten. Wissel dan ook steden af met de ongerepte natuur en als je even wil ontspannen kan dit aan het Caribische deel van het eiland. De parelwitte stranden zorgen ervoor dat je helemaal gevoel krijgt dat je op een warm eiland bent.

You may also like...