Bezienswaardigheden in Colombia

Wat zijn de bezienswaardigheden in Colombia?

Nu zijn we aangekomen bij het visitekaartje van Colombia: De bezienswaardigheden in Colombia. Als je drie of vier weken naar Colombia gaat zal je een aantal bezienswaardigheden moeten overslaan. Dit is natuurlijk enorm zonde, maar dat is nou eenmaal niet anders in een land die zoveel te bieden heeft. We zullen hier informatie geven over de grote steden en wat hier allemaal te doen is, de mooie natuurgebieden die je kunt bezoeken en verderop zullen we nog informatie geven hoe je het beste door Colombia kunt reizen. Laten we er niet verder omheen draaien en maar beginnen bij de eerste bezienswaardigheid.

Bogota; de hoofdstad van Colombia

Bezienswaardigheden in ColombiaEerder kon je al lezen dat Bogota de hoofdstad van Colombia is. Vaak kom je in Bogota aan als je naar Colombia vliegt en het is daarom ook niet gek om hier meteen te beginnen. In de stad vind je veel leuke hostels voor erg scherpe prijzen. Ga zeker op zoek naar een hostel of hotel die dicht in de buurt van het stadscentrum zit. Zeker de hostels zitten vaak richting het centrum gelegen wat een hoop tijd scheelt. In het centrum zijn namelijk de meeste bezienswaardigheden in de stad en zeker als je nog van het nachtleven wil genieten zit je in het centrum natuurlijk altijd goed. Maar wat is er allemaal nog meer te doen in Bogota?

Free Walking Tours

In de stad worden er gratis tours gegeven. Dit gebeurt veel door studenten die hiermee toch een extra zakcentje willen verdienen. Je hoeft namelijk geen geld te geven, maar aan het einde van de tour zullen ze vragen om een vrijwillige donatie. Aangezien deze tours vaak goed in elkaar zitten en je niet verplicht wordt om iets te geven, zijn mensen toch nog gul genoeg om een donatie te geven aan deze tourleiders. Je hebt een aantal verschillende tours die aangeboden worden.

 

Beyond Colombia Free Walking Tour:

hier ga je langs alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad en krijg je hier meer informatie over.

 

Free Graffiti Tour Bogota:

bij deze tour zal je meegenomen worden naar de mooiste graffiti kunstwerken die er in de stad te vinden zijn.

 

Free Food Tour Bogota:

als je benieuwd bent naar het lokale eten van Colombia, dan is dit zeker een aanrader. Je wordt hier naar een aantal plekjes gebracht en hier kan je lokale lekkernijen proeven. Deze dien je nog wel zelf te betalen, dus geheel gratis is deze tour niet, maar het is natuurlijk niet gek dat je voor je eigen eten dient te betalen.

Plaza Bolivar

bezienswaardigheden in ColombiaAls je de Beyond Colombia Free Walking Tour gaat doen kom je ook langs de Plaza Bolivar. Hier heb je gelijk verschillende bezienswaardigheden bij elkaar. Ook als je de serie Narcos hebt gekeken herken je dit plein uit de scènes dat ze het Paleis van Justitie bezet hebben en er tanks naar binnen rijden. Het plein is benoemd naar de vrijheidsstrijder Simon Bolivár. Op het plein kan je dus het Paleis van Justitie vinden, de kathedraal van Bogotá en het Nationaal Kapitool. Hier in de buurt vind je ook nog het enorm beroemde goudmuseum, waar je enorm veel te weten komt over de goud historie van het land.

Tayrona National Park

bezienswaardigheden in ColombiaJe kunt je er waarschijnlijk nog niets bij voorstellen, maar het Tayrona National Park biedt prachtige, witte stranden, heldere wateren en schitterende palmbomen. Nu zal je denken: dit vind je toch overal? Wat het park verder nog aanbiedt is dat je op dit strand de geluiden uit de jungle hoort. Je baant eerst een weg door de jungle en komt dan uit op de mooie stranden van het park. Er moet wel entree betaald worden voor het park, maar als je eenmaal betaald hebt mag je hier meerdere dagen blijven. Logeer dus ook zeker een nachtje in het park. Je vindt hier diverse hostels waar je kunt overnachten, maar je kunt er ook voor kiezen om te kamperen. Verder kan je vanuit het park nog één van de mooiste hikes maken.

Ciudad Perdida; het verloren pareltje van Colombia

Dit is de vertaling voor ‘Verloren Stad’ in het Spaans. Deze stad ligt op 1.200 meter hoogte in de buurt van het Tayrona Park en Santa Marta. De enige manier om deze verloren parel van Colombia te bereiken is via een trekking van 44 kilometer door de jungle. Tijdens de Spaanse verovering is de stad verlaten en opgravingen laten zien dat de stad hoogstwaarschijnlijk door de Spanjaarden in brand is gestoken. Zoals gezegd is het een trekking van 44 kilometer en hier doe je zo’n vier à vijf dagen over. Ondertussen overnacht je midden in de jungle en kan je dus genieten van alles om je heen. Zorg zeker voor goede uitrusting en een basisconditie, zodat je de tocht zonder al te veel problemen door kunt komen.

Medellín; de stad van Pablo Escobar

bezienswaardigheden in ColombiaGrote kans als je aan Medellín denkt, dat je dan aan Pablo Escobar en drugshandel denkt. Natuurlijk is dit een groot onderdeel van de (recente) historie van de stad, maar de stad biedt zoveel meer dan dit. De stad gaat nog altijd gebukt onder de slechte reputatie die de stad heeft, maar als jij je op de gebaande paden blijft voel je jezelf net zo veilig als dat je in Amsterdam rondloopt. Als je een beeld wil krijgen van de armoede van de stad is er de optie om met een kabelbaan over de sloppenwijken van Medellín te gaan. Hier zie je veel huizen die met golfplaten het water uit huis moeten houden en zie je hoe veel Colombianen nog in grote armoede leven. In deze wijken was de drugsoorlog ook enorm hevig en kon je ’s morgens vaak over lijken heen stappen.

Als je het centrum van Medellín in gaat kan je genieten van het bruisende nachtleven. De stad staat bekend om de vele discotheken waar je tot in de late uurtjes kunt feesten. Ook kan je in de stad genieten van de lokale gerechten in één van de vele restaurants. Gelukkig is er nog veel meer te doen in deze wereldstad.

Botero

Deze kunstenaar zal je enorm vaak tegenkomen als je door Medellín loopt. De kunstwerken herken je uit duizenden aangezien deze helemaal uit proporties zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld kunstwerken te vinden met enorme benen en een smal bovenlichaam. Er is zelfs een plein genaamd naar Botero, waar je ook diverse kunstwerken van de kunstenaar kunt aanschouwen.

Uitstapje naar Guatapé & El Penol

Je kunt vanuit Medellín een dagtrip naar Guatapé boeken. Je vindt deze kleurrijke stad op zo’n twee uur rijden van Medellín en hier ontsnap je helemaal uit de drukte van de grote stad. Naast een dagtrip kan je er ook voor kiezen om hier te overnachten en de omgeving goed te verkennen. In de stad vind je verschillende mooie straatjes en leuke winkeltjes. Eén van de hoogtepunten is het pleintje waar je op een kleurrijke trap kunt zitten. ’s Middags gaan mensen hier vaak zitten om te genieten van de zon en nuttigen een drankje. Straatartiesten zullen hier muziek spelen waardoor het een hele gezellige sfeer heeft.

Als je richting Guatapé rijdt zal ook zeker iets opvallen; namelijk een grote rots. Dit is El Penol. Met zo’n 740, redelijk hoge, treden is het een hele klim om boven te komen. Eenmaal boven kan je genieten van het schitterende uitzicht over de omgeving en de stad. Hier kan je het meer goed in jezelf opnemen en met een boot over dit meer varen is dan ook nog een hele leuke activiteit om te doen.

Cocora Valley

bezienswaardigheden in ColombiaIn deze vallei kan je de hoogste palmbomen zien die je ooit gezien zult hebben. Als je door de vallei aan het wandelen bent en om je heen kijkt, kan je genieten van de mooiste uitzichten en de groenste bergen. Het lijkt zelfs vaak onrealistisch hoe groen de omgeving is. Je hebt twee trekkingen waarbij je uitkomt bij de Cocora Valley. Eén trekking duurt zo’n vier en hier trek je eerst door een andere vallei en de jungle, voordat je uiteindelijk aankomt in de Cocora Vallei. Je kunt ook de makkelijke route nemen en zo kom je direct in de Cocora Vallei terecht en kan je genieten van de schitterende natuur. Let wel op dat het er drassig kan zijn en als je dieper de vallei in gaat kan er veel modder liggen. Vaak worden er bij hostels laarzen aangeboden en anders kan je die hier ook huren.

Naast alle bezienswaardigheden die hierboven vermeldt staan, valt er nog veel meer te doen in Colombia. Vraag medereizigers en de lokale bevolking ook zeker om tips. Zij kunnen je altijd op hele toffe ideeën brengen.