Blog

De ideale reisroute door Colombia

De ideale reisroute door Colombia

Wanneer je een reis naar Colombia gaat maken, dan ga je een geweldige tijd tegemoet. Bereid je voor op schitterende stranden, prachtige steden en wonderschone landschappen. Natuurlijk wil je je tijd in Colombia zo goed mogelijk besteden en zoveel mogelijk van het land zien. Om je alvast wat inspiratie te geven hebben we in dit artikel een reisroute voor je uiteengezet. Natuurlijk is dit alleen maar een concept. Het maakt immers uit of je een week of een maand in Colombia verblijft. Toch hopen we dat we je met dit artikel kunnen inspireren om een geweldige reis naar dit prachtige land te maken.

Je ideale reisroute door Colombia begint in Bogota

Voor veel mensen zal hun reis door Colombia in Bogota beginnen. Bogota is een gezellige, historische stad waar meer dan voldoende te beleven is. We raden je aan om enkele dagen in deze stad te verblijven. Zo heb je voldoende tijd om een beetje te acclimatiseren. Neem rustig de tijd om zelf de stad te ontdekken, of ontdek de stad per fiets via de Bogota Bicycle Tour.

Mogelijk ben je niet zo van het bezoeken van kerken en kathedralen tijdens een bezoek aan een stad. We zouden je echter wel willen adviseren om een uitzondering te maken voor de Catedral de Sal. Deze kathedraal bevindt zich in een zoutmijn. Een bezoek aan deze kathedraal is een bijzondere ervaring. Wanneer je meer wilt ontdekken, dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan het Gouden Museum. In dit museum vind je meer dan 55.000 objecten die deels uit goud vervaardigd zijn. Wanneer je de stad even wilt ontvluchten, dan raden we een bezoek aan Monserrate aan. Vanaf deze plek heb je een schitterend uitzicht over Bogota en de bergen die het land omringen.

San Gil: een spectaculaire bestemming

Wanneer je je reis vervolgt, dan zou je naar San Gil kunnen reizen. Hier kan je meer dan voldoende doen. Een bezoek aan San Gil staat voor een onvergetelijke adrenaline-kick. Je kan hier bijvoorbeeld paragliden en raften. Daarnaast kan je ook genieten van de schitterende landschappen. Ga bijvoorbeeld hiken en maak de El Camino Hike. Als laatste zouden we je aan willen bevelen om te gaan abseilen langs de Juan Curi-waterval. Dit is een hele bijzondere ervaring, maar enkel geschikt voor mensen die stalen zenuwen hebben. Natuurlijk is San Gil ook een gezellige plaats waar het goed toeven is.

Breng een kort bezoek aan Salento

Het is de moeite waard om een kort bezoek aan Salento te brengen. De omgeving is prachtig. In de omgeving van Salento vind je veel koffieplantages. Waarschijnlijk vind je hier dan ook de beste koffie ter wereld. We zouden niet al te lang in Salento blijven, maar wanneer je de tijd hebt dan zou je hier een paar dagen door kunnen brengen en van de omgeving kunnen genieten. Waarschijnlijk kom je sowieso in deze stad terecht, omdat Salento wordt gebruikt als een pleisterplaats om naar Medellin te reizen.

Een bezoek aan Colombia is niet compleet zonder een bezoek aan Medellin

Wanneer je naar Colombia reist, dan moet je natuurlijk een bezoek aan Medellin brengen. Deze stad is bekend vanwege de bloedige historie en komt in veel populaire series voor. Denk bijvoorbeeld aan Narcos. Hoewel de stad het gewelddadige verleden niet verbergt is het nu veilig om naar Medellin te reizen. Jaarlijks bezoeken velen toeristen deze stad, waardoor er een gezellige sfeer ontstaat.

Er zijn veel tours beschikbaar waarmee je de stad goed kan ontdekken. We zouden je echter willen ontraden om de Escobar tour te doen. Voor veel Colombianen is Escobar een brute moordenaar die veel leed heeft veroorzaakt. Veel Colombianen spreken zijn naam niet eens uit.

Wanneer je de stad even uit wilt, dan raden we je een bezoek aan Guatapé aan. Guatapé is een kleurrijk dorpje dat gelegen is aan een schitterend meer. We kunnen het je zeker aanraden om dit meer per speedboot te ontdekken. Uiteraard kan je natuurlijk ook een gezellig strand opzoeken.

Geniet van de schoonheid en rust in Minca

Minca is een wat kleinere stad in Colombia. Wanneer je hierheen reist kan je de schoonheid van Colombia goed op je in laten werken. Vanuit deze stad kan je voldoende tochten maken door de schitterende bergen. Veel toeristen bezoeken ook de Pozo Azul waar je prima kunt zwemmen. Wanneer je meer wilt ontdekken dan kan je een bezoek brengen aan de Marinka-watervallen.

Wanneer je het landschap van Colombia goed wilt ontdekken, dan ben je in Minca op het juiste adres. Er zijn verschillende tours die je kunt doen, waaronder verschillende tours naar de jungle. Ook kan je een tocht naar Casa Elemento ondernemen. Hier vind je een gigantische hangmat. Deze hangmat is beroemd omdat hij hoog boven de bergen zweeft. Een foto van jou in deze hangmat doet het zeker goed op instagram!

Bezoek Cartgena

Cartgena de las Indias is een historische stad in Colombia en zeker de moeite waard. Een bezoek aan het historische centrum van de stad is gezellig en leerzaam. Daarnaast is Cartgena een stad waar je gezellig kan gaan stappen. Ga bijvoorbeeld naar het plein van de heilige drie-eenheid. Hier vind je ’s avonds overal straatartiesten, dansers en gezellige bars.

Wanneer je van het mooie strand wilt genieten, dan raden we je een bezoek aan Bocagrande aan. Dit brede strand biedt je niet alleen verkoeling, maar gegarandeerd een gezellige dag. Op dit strand is van alles te verkrijgen, van bier tot massages. Wanneer je een relaxte dag wilt hebben, dan moet je dit strand zeker bezoeken.

Wanneer je echt tropische stranden wilt zien, dan raden we je aan om een bezoek aan Isla Baru te brengen. Je kan dit eiland goed bereiken vanaf Cartgena. Wanneer je op de stranden van Isla Baru bent aangekomen, dan zal je het gevoel hebben dat je in het paradijs terecht bent gekomen.

Van Cartgena naar Bogota

Na je bezoek aan Cartgena zit je reis door Colombia er helaas op. Wanneer je deze route hebt afgelegd, dan heb je schitterende herinneringen en prachtige foto’s gemaakt. Een reis door Colombia is een reis die je de rest van je leven bij zal blijven.

You may also like...