Reizen

3 op reis Colombia Santa Marta

Colombia is een prachtig land met diverse bestemmingen die de moeite waard zijn om te verkennen. Een van deze bestemmingen is Santa Marta, een stad gelegen aan de Caribische kust van Colombia. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de ervaringen van het populaire televisieprogramma 3 op reis in Santa Marta, Colombia.

3 op reis in Santa Marta

3 op reis is een Nederlands televisieprogramma waarin presentatoren verschillende bestemmingen over de hele wereld verkennen. In een van de afleveringen hebben zij Santa Marta in Colombia bezocht. Santa Marta is een stad die bekend staat om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en de nabijheid van het indrukwekkende Sierra Nevada-gebergte.

Tijdens hun verblijf in Santa Marta hebben de presentatoren van 3 op reis verschillende activiteiten ondernomen en bezienswaardigheden bezocht. Hieronder volgt een opsomming van enkele hoogtepunten:

  • Bezoek aan het Tayrona National Park: Dit nationale park is een van de meest populaire toeristische attracties in de regio. Het park biedt prachtige stranden, weelderige jungle en een overvloed aan flora en fauna. De presentatoren hebben genoten van wandelingen door het park en het verkennen van de prachtige stranden.
  • Verkenning van de oude binnenstad: Santa Marta heeft een rijke geschiedenis en de oude binnenstad is een must-see voor bezoekers. De presentatoren hebben door de smalle straatjes gewandeld en de kleurrijke koloniale architectuur bewonderd. Ze hebben ook lokale markten bezocht en genoten van de lokale keuken.
  • Bezoek aan Ciudad Perdida: Een van de meest indrukwekkende ervaringen van de presentatoren was hun bezoek aan Ciudad Perdida, ook wel bekend als de Verloren Stad. Deze oude stad werd pas in de jaren ’70 ontdekt en is een belangrijke archeologische vindplaats. Het bereiken van de stad vereist een meerdaagse trektocht door de jungle, maar het uitzicht en de geschiedenis maken het de moeite waard.
  • Ontspannen op de stranden: Santa Marta staat bekend om zijn prachtige stranden en de presentatoren hebben volop genoten van de zon, zee en het zand. Ze hebben tijd doorgebracht op Playa Blanca, een van de meest populaire stranden in de omgeving, en hebben deelgenomen aan verschillende watersportactiviteiten.

Praktische informatie

Als je geïnspireerd bent geraakt door de avonturen van 3 op reis in Santa Marta, Colombia, en zelf deze bestemming wilt verkennen, zijn er een paar praktische zaken waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat Santa Marta een tropisch klimaat heeft, wat betekent dat het het hele jaar door warm en vochtig is. Het is raadzaam om lichte kleding en zonnebrandcrème mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de zon.

Ten tweede is het handig om te weten dat de officiële taal in Colombia Spaans is. Hoewel veel mensen in de toeristische gebieden Engels spreken, kan het handig zijn om enkele basiszinnen in het Spaans te leren om jezelf verstaanbaar te maken.

Ten slotte is het aan te raden om je reis naar Santa Marta goed te plannen. Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar, variërend van luxe resorts tot budgethostels. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige bezienswaardigheden, zoals Ciudad Perdida, vooraf geboekt moeten worden vanwege de beperkte toegang.

Conclusie

Santa Marta in Colombia is een bestemming die zeker de moeite waard is om te verkennen. Het televisieprogramma 3 op reis heeft de schoonheid en diversiteit van deze stad op een inspirerende manier laten zien. Of je nu wilt genieten van prachtige stranden, historische bezienswaardigheden wilt verkennen of avontuurlijke trektochten wilt maken, Santa Marta heeft voor elk wat wils. Dus pak je koffers en ga op ontdekkingstocht in Santa Marta, Colombia!

You may also like...